Home
 Dankzij de natuurlijke omgeving en de plaatselijke infrastructuur zijn in , Signy-Le-Petit en omstreken allerlei activiteiten mogelijk :

Jeder seizoen biedt de Agora van het Recreatiepark (uitbreiding in uitvoering) u talrijke activiteiten en watersportmogelijkheden :

Back to top(hollandais)
  • Een overdekt en openlucht zwemparadijs van 170 m² (met 2 zwembanen, massagebanken en een speelzone), een pierenbad en een strand buiten.
  • Jeu de quille,
  • Mini golf 18 trous,
  • Terrain multi-sports.
Back to top(hollandais)
Le mini golf 18 trous
Back to top(hollandais)
Le terrain multi-sports
Back to top(hollandais)
Het V.V.V.-kantoor van Signy heeft een groot aantal afgebakende wandelpaden voor u, waaronder een Natuur Ontdekkingstocht onder begeleiding en een "Gezondheidsroute", midden in het 310 hectare tellende bos van het kanton.

Deze trajecten zijn slechts suggesties… Een andere manier om een streek te ontdekken is op stap gaan met een IGN-kaart, met als enig risicio op uw stappen te moeten terugkomen...

Elke dinsdag wandelingen in het bos met de VVV s'namiddags van 14 uur tot 16 uur.
Het individueel tarief : 2€ met verfrissingetje.
Back to top(hollandais)
De Manege van Signy organiseert paardrijtochten in het bos en langs de meren enbiedt u tevens de mogelijkheid een tocht met paard en wagen te maken.

Om contact op te nemen :
M. Dominique VIGNIER, La Croix Colas
Telefoon : 03 24 53 11 25

Voor liefhebbers van de ruiterpaden.
Duur :Van 1uur tot 1 dag. Het individueel tarief : 10€ voor 1 uur. 35€ voor 1 dag.
Back to top(hollandais)
Vissen is toegestaan in de meren van «La Motte», «La Forge» (in totaal meer dan 10 hectare) en in de rivieren, mits u in het bezit bent van een vergunning van de plaatselijke Visvereniging. Daar deze visvereniging regelmatig het aantal vissen op peil houdt, vormen de meren en rivieren van Signy een uitstekende plaats om te vissem. De viskaarten zijn te verkrijgen bij het Café du Midi ('s Maandags gesloten).
Back to top(hollandais)
Twee tenniscourts: 1 overdekte baan en 1 in de open lucht, in het dorp op een boogscheut van het watersportcentrum.
Back to top(hollandais)
Ter hoogte van het zandstrand van de vijver van «La Motte» kan men zwemmen onder het toezicht van een badmeester en worden waterfietsen verhuurd. In dit deel van het watersportcentrum dat midden in het bos ligt, treft u aan de rand van het bos een snackbar en een aantal picknicktafels aan.
Back to top(hollandais)
Verder kan men in Signy ook volleybal spelen, en amateurs van het «jeu de boules» beschikken over een speciaal terrein waar in de zomer verschillende wedstrijden worden georganiseerd.

Evènements :
Festival de la Marche, le 2ème week-end de septembre.
Brocante, 1er dimanche d'octobre.

In de omstreken kunt u een bezoekje brengen aan :
  • Chimay, in België, op 20 kilometer. Proef er het beroemde trappistenbier! In België, dat heel dichtbij ligt (de grens ligt op 6 km van Signy!), kunt u nog heel wat meer verrassende uitstapjes organiseren.
  • Rocroi en zijn versterkingen, op 15 kilometer.
  • Charleville Mézières en zijn hertogelijk plein, op 40 kilometer.
  • Sedan en zijn burcht.
  • Door de musea in de omstreken te bezoeken, zult u de geschiedenis en het verleden van de Ardennen beter leren kennen; dit zijn een paar voorbeelden...
Renseignez-vous auprès du Syndicat d'Initiatives de Signy.
N° de Téléphone : 03 24 53 55 44. E-Mail : tourisme@signy-le-petit.com
Back to top(hollandais)
EMAIL :