Home
 De vijvers en rivieren in Signy bieden amateurs van vissen en wandelingen langs het water ruimschoots de kans zich uit te leven.
Back to top(hollandais)
Het zijn kunstmatig aangelegde vijvers die in de loop van de 18de en 19de eeuw werden aangelegd voor de metaalnijverheid. Deze vijvers liggen midden in het bos en wie lid is van de plaatselijke vissersvereniging mag er vissen (voor meer informatie kunt u terecht op het V.V.V.-kantoor). Deze vereniging zet regelmatig nieuwe vis uit.
Back to top(hollandais)
De vijver van "La Forge" (oppervlakte: 6 hectaren) werd aangelegd in 1550, het jaar waarin ook de nabijgelegen hoogoven werd opgericht (een concessie ten gunste van N. Lécuyer). De smederij bleef actief tot in 1883, het jaar waarop de hoogoven werd stilgelegd. De hamers werden gebruikt als grenspalen aan de ingang van het kasteel. Omstreeks 1930 werd een elektrische turbine geïnstalleerd om Signy en Brognon van stroom te voorzien.
Back to top(hollandais)
Het is de meest toegankelijke vijver die om die reden werd uitgekozen om er het strand van het watersportcentrum aan te leggen; deze vijver ligt ook het dichtst bij het bungalowdorp.
Net zoals de meeste vijvers in deze streek werd ook deze vijver aangelegd om de energie op te brengen voor een metaalverwerkend bedrijf, in dit geval, een smederij.
Back to top(hollandais)
De door de landsheer van Signy toegekende concessie dateert van 1601. De smederij viel stil ten gevolge van de vernielingen in 1636 en werd niet opnieuw opgetrokken.
De naam van de vijver is afgeleid van een nabijgelegen "hoogte" of "heuvel" (F: motte) van onbekende oorsprong, die nu bekend staat onder de naam "Butte aux Renards".
Back to top(hollandais)
Deze 8 hectaren grote vijver ligt midden in het bos.
De vijver zijn privé-bezit en vissen mag uitsluitend mits een speciale toestemming.
Back to top(hollandais)
La Petite Eau" is een kanaal dat werd aangelegd om het water van de Gland af te leiden naar de vallei van Signy, namelijk om de watertoevoer van de watermolens op de beek te verbeteren.
Van het kanaal wordt omstreeks 1180 melding gemaakt in de inventarissen van Saint Nicaise de Reims. De Spanjaarden zouden het kanaal tijdens de 30-jarige oorlog, omstreeks 1650, hersteld hebben om de hoogoven opnieuw in gebruik te kunnen nemen; het moest dienen om de blaasinrichtingen, de molenstenen en de zandmolen aan te drijven.
Vandaag voorziet het kanaal Signy-Le-Petit van drinkwater.
Back to top(hollandais)
Deze kleine zijrivier van de Oise is 30 kilometer lang en doorstroomt het grondgebied van Signy en zijn vier vijvers over een lengte van 4 à 5 kilometer.
Back to top(hollandais)
EMAIL :